Poesiverksted med Alexander Fallo

Dag: Søndag 11. juni

Tid: 13:45

Scene: Fortellerteltet

Et poesiverksted der barn 6-12 år skal lære seg kunsten å være en poesityv. Her skal de leke, stjele, kutte, tulle med ord.

Gjennom et spenn av forskjellige typer poesi, som for eksempel lyd-dikt, rim, absurd nonsens, og enkeltsetninger skal deltakerne få et lite innblikk i mulighetene som ligger i ord.

Verkstedet skal åpne opp poesidøra, ikke lukke den, samt lære barna å stjele ord fra voksne.

I verkstedet stilles det ingen krav til grammatikk og skjønnskrift. Er ikke deltakeren helt skrivefør, kan man skrive dikt som bare er lyder.

Aaaaa iiii oooo!
Iiii aaaa iiiiio!

Eller litt mer skrivefør:

Pokémon Pikachu
Pizzatryne Prestefru
Pelle-buse-Politi
Pærepenger
Plystreluuuuuuuuu
–   Alexander Fallo 7 år

Deltakerne kan skrive med blyant og papir, klippe og lime, bruke foreldrenes mobiltelefon eller skape poesi på andre måter. Barnas dikt vil bli lest opp på slutten av poesiverkstedet av barna eller av verkstedsjefen.

Alexander Fallo var en av de første i landet til å publisere dikt på Instagram, og står bak en av de mest populære poesi-kontoene på IG. Han har bakgrunn fra Forfatterstudiet i Tromsø, samt tekstforfatterlinja på Westerdals. Han har publisert tekster i flere tidsskrift og antologier de siste ti årene, og jobber for tiden med bok. På Miniøya tar han med seg noe av lettheten, alvoret og lekenheten som tidvis preger tekstene han skriver på Instagram.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone