Positive People – Stella Mwangi & African Sunz

Dag: Lørdag 10. juni

Tid: 15:15

Scene: Amfiet

Positive People tar med genuin optimisme til Miniøya 2017!

Når populærmusikken virker å bli mer overfladisk for hver dag som går, melder det seg en hunger etter prosjekter som Positive People.

«Målet er å bringe fram en positiv holdning hos lytteren, både for seg selv og i møtet med andre», erklærer stjernelaget, som består av duoen African Sunz, produsent Soulbase og Stella Mwangi, landets fremste kvinnelige rapper.

Har man en tendens til å henge med hodet, kan kanskje ordlyden i et slikt manifest ha en hul klang. Da har man imidlertid ikke hørt musikken deres. På hver sin kant bidro nemlig kvartetten til at 2015 ble året der Norge lignet så vidt på Nigeria som en premissleverandør av kontemporær afropop.

Der Stella Mwangi stod høyreist midt blant congotronics-flørtende rytmer på «Chukua Hatua», fikk hennes bror Kimani Sunz – sammen med sin makker Balita Sunz, og godt hjulpet av en strålende Soulbase-beat – det å «mingele med damer som er singele» til å høres ut som en gøyal aktivitet, og ikke et sosialt spill som suger sjela ut av deg.

Slikt lover svært godt for låtene til Positive People, som så dagens lys for første gang under Oslo World Music Festival. Samarbeidsprosjektet lener seg tungt på reggae- og dancehallarven fra Jamaica, en musikalsk tradisjon som vet å levere livsbejaende budskap med både brodd og bravur. Det er virkelig bare å glede seg.

Foto: Jan Tore Eriksen
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone