AWESOMNIA

Musikalsk feiring med Awesomnia

Oslobandet AWESOMNIA møttes under oppsetningen av konsert- teatret «The Legends» på Den Norske Opera & Ballett i 2012. Eller; frontfiguren Lotus, beat-boxeren  Beatur og produsent og trommeslager Nick Hatch, i alle fall.

«Vi fant kjapt ut at vi måtte gjøre noe sammen. Beatur samlet oss tre i et rom for å gjøre noe kult sammen. Vi ble fort en fast gruppe, og utvidet til fullt band med en på tangenter, gitar og backing-vokal, med singlene «IDGAS», «All good», og «Greedy Man» som resultat.» – Maria «Lotus» Karlsen.

Året etter singelutgivelsene, i 2016, produserte bandets gründer sammen med Rikskonsertene (Kulturtanken) en hiphop-produksjon for ungdom, men for å unngå logistikkproblemer, bestemte gruppen seg for å gjøre showet som en trio, for Den Kulturelle Skolesekken, og tok navnet Awesomnia- til neste steg.

Navnet Awesomnia forener på en sømløs måte musikalske sjangre og medlemmenes unike personligheter i et kraftsenter av positiv energi og musikalsk utfoldelse, med felles forankring i hip-hop: for fabelaktige Maria «Lotus» Karlsen, faller overbevisende rim og melodier med den største selvfølgelighet. Den islandske vikingen «Beatur» trykker på knappene, og tilfører lydbildet phatness, med beatboxing og en rekke elektroniske instrumenter. Disse to musikalske kreftene balanseres nådeløst og elegant av stikkene til Nick Hatch.

Awesomnia anno 2017 tar steget enda lenger, og inviterer publikum til å komme sammen i en grenseløs musikalsk feiring, og etterlater dem med en følelse av..awesome-ness! Ikke gå glipp av Awesomnia i Tøyenparken søndag 11. juni!