Dr Kay and his Interstellar Tone Scientists: Kosmisk jazzorkester til Miniøya!

Dr Kay and his Interstellar Tone Scientists er jazznorges selverklærte partyband, et stort, kosmisk jazzorkester beryktet for sine ekstatiske konserter. De blander, galaktisk funk, dansbar verdensmusikk og vanvittige mengder perkusjon med
psykedelisk storbandjazz og utenomjordiske kostymer. Det har skjedd at de har spilt publikum inn i hypnotisk transe. Fra de startet ut som et bortimot “rent” coverband av artister som Sun Ra, Pharoah Sanders og Albert Ayler til den egenkomponerte festmusikken de spiller nå, har bandet vært den aller morsomste måten å sjekke ut et bredt tverrsnitt av eliten innenfor ung, utforskende norsk jazz på i én kompakt og spinnvill livesetting.

Fra starten av 2017 er bandet aktuelle med sitt andre hørespill ”Dr Kay and the quest for Unedited Truth” som vil slippes episodevis jevnlig utover året. Hørespillet er ambisiøst og ønsker å blande musikk og radioteater på en måte som aldri har blitt gjort før i Norge. I 2015 avsluttet bandet Moldejazz med en ekstatisk konsert på Plassen, der publikum gikk fra å sitte med holdte hender på gulvet til vill dansing.

I 2013 ga bandet ut det kritikerroste jazzhørespillet Dr Kay and the Search for True Happiness. Bandet har tidligere også spilt på små og store scener og festivaler rundt om i Norge siden det ble startet i 2010. Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists har det med å etterlate seg ekstremt begeistrede folkemengder som simpelthen ønsker seg mer – mer av det samme, og mer av alt.

Foto: Jonas Jeremias