Fusjon av joik og urbane synther med ISÁK

ISÁK er hjertebarnet til den 19 år gamle Sámi Grand Prix vinneren Ella Marie Hætta Isaksen. Sammen med produsent Daniel Eriksen og trommis Aleksander Kostopoulos utgjør trioen en spennende fusjon av joik, urbane synther, og et tekstunivers som lekent kombinerer engelsk og samisk.

Etter å ha vunnet Sámi Grand Prix i 2016 med låten «Luoddaearru/Veiskille», har Ella Marie jobbet aktivt med låtskriving, samtidig som hun har vært veldig opptatt med å finne de rette personene for henne å jobbe videre med. Resultatet har blitt et sterkt band med et engasjert team i ryggen.

Daniel har vært basert i London de siste åtte årene, og gir ut egen musikk via plateselskapet til Deadmou5. Og igjennom sitt studio, Flesh & Bones studios i Hackney/Øst London, har Eriksen jobbet med artister som The Wombats, Slow Club, Biru Baby og Bendik. Aleksander er en erfaren trommis, som i tillegg til økende suksess med sitt band Pil & Bue, har turnert sammen med artister som Mari Boine, Adjagas, Elle Marja og mange flere. Nå satser de begge på samarbeidet ISÁK.

Debutsingelen «Čurves Munnje/ Rop Til Meg» viser at ISÁK er energisk, dynamisk og spennende. Låta skrev Ella Marie da hun var 16 år og flyttet hjemmefra. Sangen handler om savnet til det samiske hjemmet sitt, og frykten for å miste sitt eget språk. Låta er hennes oppfordring til det samiske folk om å ta vare på det dyrebare og skjøre samiske språket.

ISÁK er utradisjonell og engasjerende, og sammen sikter trioen høyt. Målet er å lage popmusikk i internasjonal klasse og første singel er bare en liten smakebit av hva som er i vente. Lørdag 10. juni er de klare for Miniøya 2017!

Foto: Daniel Mikkelsen