Kamelblues og reinsdyrjazz med Tsarsten & the Freudian Slippers!

Tsarsten & the Freudian Slippers (TS & FS) ga ut sitt kritikerroste debutalbum, Caravan Serai, i 2015. Albumet er basert på en turné langs Silkeveien på leiting etter urtonen. På Miniøya kommer Silkeveien gjennom Tøyenparken, og barna får bli med i karavanen og i leitingen etter urtonen. Bakgrunnen for Urtonen er folkemusikktradisjonen sitt spennende fenomen med glemte, hellige og hemmelige melodier.

Tsarsten & the Freudian Slippers beskrives som et jazzband som spiller rock og pop blandet med folkemusikk. Sjangeroverskridende og unikt, men likevel kommersielt nok til å ikke føles fremmed i øret. Det blir rå rock og elegant pop med innslag fra verdens fire hjørner spilt på akustiske instrumenter. Kamelblues og reinsdyrjazz.

Tsarsten & the Freudian Slippers har spilt på festivaler og holdt en rekke konserter landet rundt og fikk æren av å holde 20-års jubileumskonsert for Samovar Teateret i Kirkenes. De har også hatt æren av å åpne Statens Kunstutstilling-Høstutstillingen og skal delta på Festspillene I Nord-Norge i år.

TS & FS er et seksmannsorkester bestående av: Bitten Forsudd på Tuba og kor, Siri Austeen på Saxopet og kor, Erlend Barratt-Due på klarinett, bassklarinett, elbass og kor, Line Grenheim på fiolin, Cato Holmen på trommer og Ragnhild Sarsten på vokal, diverse strenginstrumenter og tangenter. I anledning Miniøya blir bandet også utvidet med noen av de unge musikantene i Kampen skoles musikkkorps.