Kingwings Crew

Kingwings Crew ble etablert i 2005, men mange av medlemmene har danset siden 1999. De består av medlemmer med bakgrunn fra 12 ulike land, som representer 8 norske byer. De er et bevis på at kulturell variasjon og livserfaring fra forskjellige steder er en styrke og ikke en svakhet!

Kingwings Crew har jobbet hardt i mange år for å gjøre break og hip hop mer anerkjent og mer akseptert som en profesjonell dansestil. I 2014 mottok de Oslo bys kunstner/kulturpris for arbeidet, og med det ble de den første break/hip hop gruppe til å motta en slik hederlig pris. I tillegg har de danset under Kongen og Dronningens 25 års jubileum og på Stortingets 150 års jubileum.

De har medvirket i en rekke TV program, blant andre Norske Talenter, MGP, Artistgallaen, Idrettsgallaen, TV-aksjonen og Stjernekamp. I teaterverden har de også vært med på flerfoldige profesjonelle oppsetninger. Jesus Christ Superstar, Jungelboken, Baller, Grease, Kaptein Sabeltann, Jul i Blåfjell, Thriller Live world tour og Cirque de Soleil Paris, for å nevne noen.

Med lang erfaring som koreografer og med ulike oppsetninger og produksjoner har Kingwings Crew etablert seg som et kjent navn både innenlands og utenlands. De har laget mange arrangementer for ungdom, i mindre og større skalaer. Alt fra internasjonale konkurranser som Beatfighter og Talk is cheap til Norgesmesterskapet i break, og Pop What You Got.

Pop What You Got har Kingwings Crew arrangert i 10 år, med mål om å samle inn penger til Kreftforeningen. Kreftsaken er noe de er dypt engasjert i, etter å ha mistet et medlem til nettopp kreften.
– «Adrian forlot oss i 2016, og vi kommer alltid danse for Adrian og gjøre det vi kan for å støtte forskningen av kreft», forteller de.

Kingwings Crew er en banebrytende gruppe som går helhjertet inn for at break og hip hop skal likestilles med andre danseformer. De har vunnet priser, solgt ut Operaen og vunnet utallige battle-konkurranser både i Norge og i utlandet. Er det rart vi gleder oss til å se dem på Miniøya 2017?