Klassisk musikk med Kvartettserien

Bli med på musikalske kvartett-ablegøyer med Kvartettserien i det klassiske musikkteltet på Miniøya. Her møter du strykekvartetten på nært hold. Vi kan love variert kvartettmusikk, litt drama og litt lek. Du kan også prøve å spille i kvartett selv – eller bli med på å komponere en egen Miniøya-kvartett!

Medvirkende, kvartetter fra Ung kvartettserie: 

Brava strykekvartett

Brava strykekvartett består av Lotte Hestad og Jakob Ander på fiolin, Olav Løland på bratsj og Sebastian Dankel på cello. Alle er studenter ved Norges musikkhøgskole og de møttes opprinnelig for et prosjekt som de vant musikkhøgskolens kammermusikkonkurranse med i januar 2016.

Ergo strykekvartett

Ergo Strykekvartett består av Brage Sæbø og Brage Blix på fiolin, Stinius Maurstad på bratsj og Bjørn Sanders på cello. De begynte sitt samspill på Barratt Dues talentprogram for 6 år siden og ensemblet har spilt for flere lærere i verdenstoppen fra blant annet Norge, England, Tyskland og Østerrike.

De har i løpet av sitt korte virke vunnet Midgaard-konkurransen, Sparre Olsen-konkurransen og to ganger første pris i Ungdommens musikkmesterskap. Premiene fra disse konkurransene har ført kvartetten til blant annet Finland, Malta og Trondheim International Chambermusic Academy (TICA).