Kunstaktiviteter med Sjøholmen Kunstmagi

Sjøholmen er et barnekunstsenter som åpner før jul 2017 i en vakker villa ved sjøen fra 1890 i Sandvika. Her blir det et unikt sanseloft for barn, tryllerom, smokkeprinsesserom, barnegalleri, atelierer, ukentlige barne- og ungdoms-workshops, strand, skulpturer og kafeen SULT.

Bak barnekunstsenteret står kunstneren Bjørg Thorhallsdottir og kunsthistoriker Mette Dybwad Torstensen. Høsten 2016 ga de ut den første store kunstboka for barn og unge: Kunstmagi på Viegemosntad & Bjerke Forlag. Boka kombinerer kunsthistorie med morsomme fakta, workshops, kunstoppgaver og er vakkert illustrert av Bjørg og barn som har vært med å lage boken.

På Miniøya 2017 får du en smakebit fra boken, gjennom et møte med kunstneren Van Gogh, som har skåret av øret sitt og gitt det til vennen Gauguin. Vi skal male følelser med q-tips på et stort felles lerret. Og kanskje du møter Farao? Ta en selfie på en gullsfinx, hils på Mona Lisa og den gale Da Vinci! I den rosa kirken kan barna hjelpe til med mosaikkutsmykning sammen med en ridder fra Middelalderen.