Mat

Maten på Miniøya skal være spennende, variert og av beste kvalitet. Det skal være et godt utvalg av både sunn, kortreist, økologisk og vegetarisk mat. Festival er fest, og da hører også sukkerspinn, popcorn, pølser og vafler hjemme.

Mat på Miniøya 2018:

TUNCO serverer sin bestselger Ho Chi Minh (Kylling/tofu, risnudler, grønnsaker, toppes med peanøtter, koriander og lime.) På Miniøya lages den uten chilli slik at den er mer barnevennlig. I tillegg kan du få kjøpt wok med kylling, egg, tropisk saus, risnudler og grønnsaker – toppet med sesamfrø, koriander og lime.

KONOWS SUSHI server sushi, sashimi, vårruller, grillede kyllingspyd, innbakt kylling og stekt ris med kylling.

HITCHHIKER ON WHEELS griller digge hamburgere fra sin foodtruck. Her får du også glutenfri burger.

MELT GRILLED CHEESE tar ostesmørbrød til en helt ny dimensjon! På Miniøya får du kjøpt hele og halve sandwicher.
Junior: Ost og skinke.
All Cheese: Mozzarella, cheddar, gouda, parmesan og vårløk.
Italia: Fennikel salami, parmesan og mozzarella.

SCANDIC VULKAN serverer pastasalat med mozarella og skinke, vegetarisk pastasalat og vegansk pastasalat. Du kan også kjøpe tacowrap, Cæsarsalat med kylling og fruktsalat.

ØKOLOGISKE VAFLER lager vi av Totenrøra. Denne er uten hvetemel, men med havre, og fettet er erstattet med økologisk rapsolje. Det er ekstra mye egg i røra. Dette betyr at vaflene er både sunne og mer næringsrike. I år kan du få TINE Junior Fløtemysost på vaffelen din i vaffelteltet. TINE Junior Fløtemysost er den eneste brunosten i Norge som er tilsatt jern. Den er også naturlig rik på flere viktige næringsstoffer, som kalsium, magnesium, folat og jod. Denne osten er ikke tilsatt sukker, alt sukkeret kommer fra melken.

ØKOLOGISKE WIENERPØLSER får vi fra Strøm Larsen. Familiebedriften som holder til på Torshov har holdt koken i 100 år, og er kjent for prima råvarer og høy kvalitet. Lompene kommer fra Aulie, og inneholder lite sukker og salt. Pølse i lompe får du kjøpt i Miniøyas egne kiosker.

ØKOLOGISKE BAKEVARER baker Godt Brød for oss. Boller med og uten rosin, kanelboller og pizzasnurrer kan du kjøpe i våre egne kiosker. I kioskene får du også kjøpt is fra Diplom-is, brus, juice og smoothie. Vi har fire kiosker på festivalen, én ved utebassengene, én ved Amfiet, én ved matområdet og én like ved infoboden.

Økologisk sukkerspinn og popcorn laget med økologisk mais får du kjøpt i begge våre Spinnvilltelt. Spinnvill finner du ved Amfi og ved matområdet.

Allergier?

Allergener er merket på menyene utenfor hvert utsalgssted. Hos Hitchhiker får du kjøpt egne, glutenfrie hamburgere. Våre vafler er laget med havre, men kan likevel inneholde spor av hvete.

Årets Tema: Havet

De siste årene har vi valgt å jobbe ekstra med noen utvalgte temaer på Miniøya. Dette kommer til uttrykk gjennom ulike prosjekter, samarbeid og tiltak både i forkant og under festivalen. På Miniøya 2018 retter vi søkelyset på havet, vår største skattkiste. Havet er hjemmet til over 2,2 millioner forskjellige planter og dyr – og produserer over 50% av oksygenet på jorda. Men det er også vår største søppelfylling. Minst fem billioner plastbiter flyter rundt i havet.

På Miniøya 2018 er all sjømat som selges i tråd med WWFs sjømatguide.

Lær barna gode miljøvalg

Vi vil at naturen skal ha det bra når vi lager festival. Derfor legger vi til rette for kildesortering og god avfallshåndtering sammen med Ragn Sells og andre miljøpartnere. Barna skal arve jordkloden, og ved å lære de å ta gode miljøvalg, kan man endre vanene til hele familien.

Med innsats fra både publikum og frivillige sørger miljøsjef Erla for at avfallet sorteres riktig. Visste du at vi håndsorterer alt avfallet på Miniøya i fem fraksjoner? For å gjøre jobben til Erla lettere kan du: Ikke kaste noe på bakken, sortere avfallet ditt så godt du kan og levere panten i panteboden. I år donerer vi panten til WWF.

Ballongfri festival!

Som en del av vår miljøstrategi er Miniøya en ballongfri festival. Ballonger som kommer på avveie i naturen er et alvorlig problem fordi ballongene og ballongrestene forurenser miljøet og kan påføre dyrelivet i havet og på land store skader, lidelse og død. På verdensbasis er ballonger på tredjeplass blant marint avfall som oftest er kilde til lidelse og død for dyrelivet i havet (Ocean Conservancy/CSIRO)

Gamle plastflasker blir til festivalarmbånd

Årets festivalarmbånd er et godt eksempel på at plast kan bli til nye ting hvis vi er flinke til å kildesortere. I år innfører nemlig Miniøya festivalarmbånd laget av resirkulert plast, blant annet fra plastflasker.

HAVfall

På Miniøya kildesorterer vi alt vi kan, vi kaster minst mulig mat og vi blir inspirert til å fortsette det gode arbeidet hjemme. Ragn-Sells er Miniøyas partner på avfallshåndtering og har satt i gang kunstprosjekt HAVfall. Elever fra Nydalen Kunstskole lager hver sin spesialdesignede avfallsdunk med havet som tema. Hele 14 kunstistallasjoner vil pryde parken og gjøre avfallsorteringen til en lek. Prosjektet er inspirert av TRASHed på Coachella.

Tøyenbadets utebasseng er åpne for Miniøyas publikum. Kanskje det er en god anledning for årets første bad? Vi ønsker alle en god, miljøvennlig festival!

Foto: Gundersenogmeg, Michael Schuldt Ulriksen og Mark Purnell

Save

Save

Save

Save

Save