Kjøp billetter til Miniøya hos ticketmaster ved å klikke her

Mer kvalitet til kidsa!

Førstkommende lørdag, 29. februar 2020 er det duket for premiere på Minimusikk!

I en tid der det lages færre nye konserter for skolebarn, og svært få for barnehagebarn, mottok Miniøya støtte fra Kulturrådet til å produsere en ny serie med konserter for barn. Det helårlige konseptet Minimusikk ble født. Konseptet skal bidra til å lage nye konsertforestillinger, men også presentere det allerede etablerte.

Minimusikk presenteres av Miniøya i samarbeid med Sentralen Ung. Konsertene vil foregå på Sentralen i Oslo, målgruppen er yngre barn og settingen er familiekonsert på ettermiddagen.

Lørdag 29. februar går startskuddet for Minimusikk med Hildegunns Panda Trio.

Multiinstrumentalisten Hildegunn Øiseth og produsent Torstein Ellingsen (tidligere i Rikskonsertene) kom på ideen om å omarbeide et bestillingsverk Hildegunn hadde laget til Jazzfestivalen i Trondheim. Manusforfatter Eline Vistven ble kontaktet og en artig fortelling oppstod.

Tema er pandabjørner, som jo både er søte, humørsyke, har et spesielt utseende og levesett, bor i Kina og står i fare for å bli utryddet. I dette ligger det noen perspektiver om å ta vare på sjeldne dyr og å være miljøbevisst.

Musikken til Hildegunn er jazzpreget, med en touch av verdensmusikk; både leken og melankolsk. Hildegunn spiller på diverse korte og lange blåseinstrumenter, Olav Torget spiller gitar og det afrikanske strengeinstrumentet konting, og Niclas Rydh fra Sverige spiller tuba. Alle tre er profesjonelle jazzmusikere med skolekonserterfaring, og var med i det opprinnelige bestillingsverket på Jazzfestivalen i Trondheim i 2019.

Minimusikk ønsker å øke mangfoldet av produksjoner for barn, og gjøre kulturopplevelser av høy kvalitet tilgjengelig for enda flere. Håpet er å skape gode, fiks ferdige barneprosjekter som kan tas med ut på veien og vises også andre steder i landet. Forestillingen Hildegunns Panda Trio er allerede booket på Festspillene i Bergen 30. mai. 

Hildegunns Panda Trio spiller to konserter på Sentralen lørdag 29. februar kl. 12:00 og 14:00. Billetter er i salg hos Ticketmaster.