Kjøp billetter til Miniøya hos ticketmaster ved å klikke her

Minimusikk: Nattergalen

23. mai kl. 12:00 er det endelig duket for den andre forestillingen i Minimusikk! Som følge av Covid-19 og hensyn til smittevern, blir det ikke billettsalg til denne forestillingen. I stedet blir det en digital forestilling som er åpen for alle.

Klikk her for å melde deg på arrangementet

Hvis du kan og vil, setter vi stor pris på billettdonasjoner via Vipps: 15831. (Billetter til Minimusikk koster normalt 80 kr per person)

Om forestillingen:

Keiseren av Kina står midt i skogen og venter. Han har aldri vært så langt borte fra palasset sitt før. Ja, han er nesten glad for at resten av hoffet ga opp halvveis så de ikke ser hvor gjørmete silkeklærne hans er blitt. Han tenker på alle de keiserlige pliktene han forsømmer mens tiden går. Ja, dette var definitivt en bortkastet utflukt, tenker han. Men før han kan snu seg for å gå tilbake, brytes stillheten av en sildrende strøm av toner som renner ned fra tretoppene og drar hodet hans vekk fra alle tankene om tid og plikter …

Historien om Nattergalen, fuglen som sang så vakkert at selv Keiseren måtte gråte, har gledet både barn og voksne gjennom flere generasjoner. I H. C. Andersens eventyr blir sangfuglen elsket og forgudet både på palasset og i landsbyen, helt til den blir erstattet av en mekanisk kunstfugl som kan synge akkurat den samme sangen, bare hvor man vil og når man vil.

Eventyret er like aktuelt i dag som det var da H. C. Andersen skrev for 177 år siden. Og kanskje til og med enda mer. Vi mottar impulser fra alle kanter til en hver tid, og stillheten har blitt en sjelden vare. Hva gjør dette med oss? Keiseren hadde én kunstfugl. I dag er de overalt.

Dette er en nykomponert minimusikal for store og små. Fire musikere og skuespillere inviterer publikum inn en fargerik eventyrverden med fiolinspill, humor, og litt alvor.

Skuespillere:
Fabian Christensen
Stinius Maurstad
Ingeborg Mantor
Jacob Beranek Hvattum

Manus: Stinius Maurstad. Musikk: Jacob Beranek Hvattum. Produsent: Torstein Ellingsen

Minimusikk er støttet av Kulturrådet.

Foto og redigering: George August Pound Sekkelsten