Villa Miniøya!

Miniøya er Norges største barnefestival, og har vært arrangert over to dager i Tøyenparken i ti år på rad. Det ellevte året ble ikke som de andre, men vi ønsket likevel å tilby et alternativ til årets festival. Søndag 14. juni hadde vi gleden av å ønske velkommen til «Villa Miniøya», en digital skattkiste for hele familien!

Den digitale festivalen ble streamet fra ærverdige Villa Stenersen i samarbeid med DNB, Nasjonalmuseet, SPAR og Storytel. Produksjonen ble filmet av Meet Production og flere tusen har fått glede av konsertene, som har ligget tilgjengelig på nett gjennom sommeren.

Se hele Villa Miniøya her!

I likhet med Miniøya i Tøyenparken, inneholder også Villa Miniøya et program som inkluderer både musikk, dans, teater og litteratur.

The Northern Belle

Det skyller en bølge av norsk kvalitetscountry- og americana over oss – en tendens som har pågått i flere år nå. Helt siden The Northern Belle spilte sin første konsert i 2013, og platedebuterte i 2015, har de vært med å lede an denne bølgen. Med deres kritikerroste siste-album «Blinding Blue Neon» er de mer aktuelle enn noen gang. «Blinding Blue Neon» fikk terningkast 6 i Aftenposten og ble nominert til Spellemann, samt at bandet spilte på TV-showet.

Du og jeg og vi 2-3-4

Bli kjent med Fru Rosenstrøm som planlegger å rane banken, Regnskyen som er tissatrengt og Rotta Ronny som er lei av kebab og drømmer om sushi dagen lang. Den gøyale gjengen i Du og jeg og vi 2-3-4 tar med barna på et musikalsk eventyr, og ønsker å lære alle barn i hele verden (og voksne!) kunsten å klappe på 2 og 4! Suksessforestillingen Du og jeg og vi 2-3-4 har spilt flere hundre konserter til strålende tilbakemeldinger og stor entusiasme hos både barn og voksne.

Bjørn Rørvik leser Bukkene Bruse på badeland

Bukkene Bruse er som vanlig på vei til seters for å gjøre seg fete. Men på veien dit ser de et nytt skilt. «Badeland – 200 meter» står det på skiltet. Bukkene synes det høres fristende ut. Og kanskje de slipper unna trollet også. Badeland er spennende, særlig den lange sklia. Men så kommer trollet. Fantasifull, humoristisk og ellevill lek i tekst og bilder med et av våre mest kjente eventyr.

Bukkene Bruse på badeland har siden utgivelsen i 2009 opplevd en eventyrlig suksess, og er blitt en av landets største bildeboksuksesser noensinne. På Villa Miniøya leste forfatter Bjørn Rørvik høyt fra boka. Høytlesningen ble presentert av Storytel.

Tabanka Dance Ensemble

Tabanka står robust i krysningen mellom kunst, talentutvikling og samfunnsengasjement. Disse elementene danner grunnlaget for Tabanka sitt kunstnerskap og inngår i en kunstnerisk økologi og en holistisk tilnærming til kunst, medborgerskap og representasjon. Organisasjonen rommer flere kunstnerskap og ildsjeler. Tabanka kombinerer pionervirksomhet og nybrottsarbeidet med faglighet og innovasjon. Ensemblet trekker på bevegelse- og kunstneriske fortellertradisjoner fra Afrika, Karibia og den afrikanske diaspora.  Koreografisk er Tabanka kjent for å innovere gjennom å dekonstruere og rekonstruere dypkulturelle praksiser. Resultatet er et rytmisk og emosjonelt raust og uredd uttrykk som er samtidig, ekstrovert og engasjert. Tabanka er også hjemmet til den nå kjente Talawa Technique som er et bevegelsessystem for å utøve et ensyklopedisk spekter av Africana dansesjangre. Alle kompaniets utøvere er også aktive i sine lokalmiljø og jobber med byggende ungdomsarbeid og rollemodellering.

Kvadratteatret med «Ruffen – det store eggrøveriet»

Forestillingen «Ruffen – det store eggrøveriet» er produsert av Kvadratteatret og er fritt basert på Tor Åge Bringsværd og Thore Hansens Ruffen-univers.

Ruffen og Hamayoko er så lykkelige. De skal nemlig snart bli foreldre. Familien venter spente på at egget i alle regnbuens farger skal klekke. En mørk natt kommer det en ubuden gjest til øya de bor på, og dagen etter er egget forsvunnet! Hva skal Ruffen og Hamayoko gjøre nå? Hvordan skal de få tilbake sin kjæreste skatt?

(Denne forestillingen er dessverre ikke lenger tilgjengelig for visning)

Skyggemaling med Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet inviterte Eva (6), Thelma (4), Hedvig (4), Olav (6), Sara (10) og Selma (8) til verksted i Villa Stenersens hage. Her fikk de bli med på morsomme kunstaktiviteter som alle kan gjøre hjemme selv, som å male ute med lange pensler og tegne blader.

Tusen takk til vårt publikum fra Borgenveien og Steinerud Barnehage!