Miniøyas jul: Det historiske slaget om julen med feil teater

Feil teater serverer en julespesial av den kritikerroste forestillingen kjent som Det Historiske Slaget om Bakgaarden på Miniøyas jul 2020! Forestillingen har høstet gode kritikker og vunnet «Publikumsprisen» på Bergen Fringe Festival 2020. 

Forestillingen handler om den slemme kongen Durian den Grimme, som sammen med sine to tjenere Ballé Fransé og Lakei Burrtio forsøker å legge ned hele julefeiringa og kaste folk ut av hjemmene sine. Planen til kongen er å bygge et slott som er like stort som hele Oslo, slik at han kan sitte helt alene på julaften og boltre seg på millioner av tomme kvadratmeter. 

Medvirkende:
Patrik Stenseth (Kong Durian den Grimme)
Andrea Vik (Frigg)
Vilde Johannessen (Lakei Burrtio)
Patrick Ingvaldsen (Ballé Fransé)
Svein Sandvold (Tekniker)

6. desember kl. 12:00
Anbefalt alder: 4+
Kjøp billett

Feil teater

Feil Teater er et teaterkompani. Eller kanskje mer et kollektiv. Eller et fellesskap. Betegnelsen er ikke så farlig. De startet som kull 8 ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag, og på initiativ fra Mathias Augestad Ambjør, Vilde Johannessen og Amalie Sofie Ibsen Jensen ble Feil Teater dannet i 2015. Kompaniet består av 14 medlemmer, og de lager produksjoner både med hele gjengen og i mindre konstellasjoner.

Forestillingene varierer i størrelse og uttrykk, men felles for dem er at de springer ut fra deres erfaringer med Jacques Lecoq-tradisjonen. Teksten er aldri det eneste bærende elementet. Forestillingene kjennetegnes ofte av et visuelt og fysisk språk som kommuniserer direkte til publikum. Det er ingen motsetning mellom meningsbærende teater og stor underholdningsverdi. 

Feil Teater prøver å gjøre mest mulig selv – alt fra utvikling av tekst og musikk til administrasjon og drift gjøres av oss skuespillere. Filosofien er at man får større eierskap til verket når man tar del i hele prosessen. Dette styrker teateret og spillegleden.

Smittevern

Publikumskapasiteten er nå redusert fra 200 til 50 på Miniøyas jul. Smittevern og informasjon oppdateres fortløpende etter gjeldende forskrifter for arrangementer. Ved en eventuell avlysning vil alle forhåndskjøpte billetter refunderes. 

Både utøvere og publikum vil plasseres i henhold til anbefalt avstand. Billetter selges unummerert i grupper. Det forutsettes at gruppene tilhører samme husstand. Ved ankomst vil alle bli henvist til faste sitteplasser. Alle deltagere må regnes med i kapasiteten på arrangementet, også små babyer. Derfor må alle ha billett, uansett alder. 

Sentralen som arena har et kontinuerlig fokus på smittevern, og har til dags dato ingen kjente smittetilfeller. Det foreligger gode rutinger for renhold, og alle flater vaskes før og etter forestilling.

Det er viktig at alle følger disse retningslinjene ved besøket. Slik sikrer vi en trygg opplevelse, både for publikum og ansatte:

• Fra torsdag 29. oktober ble det påbudt å bruke munnbind innendørs der man ikke sitter ved et bord. Du må derfor medbringe eget munnbind når du kommer til Miniøyas jul. Du kan kun ta av munnbindet ditt når du sitter i setet ditt i salen. Vi har munnbind til de som har glemt det. Obs! Krav om munnbind gjelder ikke barn under 13 år.

• Hold minst 1 meters avstand i køen. Ingen stående mingling.

• Billetter må kjøpes på forhånd. Alle kjøpere registreres med navn og kontaktinfo, slik at det kan smittespores i etterkant. Din info lagres i 14 dager.

• Ikke flytt på stoler eller bytt plass under forestillingen og følg vertenes anvisning.

• Innslipp starter 30 minutter før forestilling. Bli sittende etter forestillingens slutt, og forlat salen i henhold til instruks fra scenen.

• Viktigst av alt: Bli hjemme hvis du er syk eller i karantene.