Myra

Lørdag 12. juni gruppe 2 og 3.

Med sin uanstrengte rapping og lekende lyriske stil har Myra etablert seg som et sterkt navn i den norske rap-floraen. Det hele startet da hun ville legge ut sin første låt «Hold An» på SoundCloud, og Leo Ajkics erklæring på sosiale medier om at «Bransjen sover, men våkner snart». Dette førte bl.a. til at Dagbladet og Bergens Tidende skrev dyptgående artikler om henne, og by:Larm øyeblikkelig sikret seg henne til programmet sitt. Siden da har hun spilt klubbkonserter over hele Norge, og store festivaler inkludert Bergenfest, Kadetten, Vinjerock, Skral, Utkant, Heim og Øyafestivalen. At hun fikk i oppdrag å synge Bergens nasjonalsang «Nystemten» før Cecilia Brækhus gikk inn i ringen på Koengen i Bergen forteller litt om hvor fort folk har fått øynene opp for Myra.

I 2019 kom singelen «Stylist», som ble Ukas Låt på NRK P3. «Hjemløs i egen by» ble fjerde låt av fire utgitte samme år, som har blitt listet på samme kanal. I september 2020 kom låten «Dum & Deilig» som hun høstet 5/6 i VG for.

Myra vant nylig TONOs årlige pris – EDVARD-prisen, i kategori for beste tekst, for låten «Hjemløs i egen by». Hun var også å se på i NRK-programmet Stjernekamp tidligere i høst, og retter nå fokus tilbake på sitt vanlige virke.

Myra kommer til Miniøya 2021 lørdag 12. juni i gruppe 2 og 3. 

Foto: Guro Sommer Værland