Den trøtte mannen med Jo Strømgren Kompani

Lørdag 12. juni i alle grupper, søndag 13. juni i alle grupper.

 I en liten leilighet står en seng. En vekkerklokke ringer. Ei arm famler seg ut av dyna og stopper ringingen. Ei ny klokke ringer, nede i en skuff. 

Dette er starten på en historie om en mann som ikke klarer å stå opp om morgenen. Morgenritualet vitner om at han hver kveld forbereder stadig flere remedier for å bli vekket. Og remediene er såpass ekstreme at vi skjønner at han har slitt med dette lenge. Gjennom et vindu ser han at verden utenfor går fra morgen til formiddag og ettermiddag. Uten at han klarer å våkne helt. Det eneste selskapet han har er en radio som spiller musikk og mottar telefoner fra lyttere. Til slutt klarer den trøtte mannen å våkne. Men da har det allerede blitt kveld igjen og tid for et nytt håpløst rituale: klare å sovne. Når han endelig kommer så langt så rekker han selvfølgelig bare ett snork før vekkerklokka ringer igjen. 

Forestillingen handler om et B-menneske som drømmer om å bli et A-menneske. Spørsmålet er om vi er født som vi er eller om vi er i stand til å forandre oss. Og om forventninger og sårheten av å ikke strekke til. Forestillingen berører spørsmålet om våre skavanker skyldes personlighet, manglende evner eller dårlige vaner?