LILJA

Fredag 11. juni (Miniøyas babyfestival, Lørdag 12. juni i alle grupper, søndag 13. juni i alle grupper.

Oddrun Lilja, kjent som gitarist i Bugge Wesseltofts «New Conception of Jazz», Frode Haltlis «Avant folk» og «Moksha», har kommet med sin debutplate i eget navn: «LILJA: Marble». Albumet fikk terningkast 6 i Dagsavisen, og var med på listen over årets beste norske album i Klassekampens musikkmagasin og Dagsavisen. Plata ble også nominert til årets utgivelse i Subjekt, som hevder at «Marble» er et album som vil bli stående i norsk jazzhistorie. 

Musikken er inspirert av reiser hvor Oddrun Lilja har samarbeidet med lokale tradisjonsmusikere fra hele verden. På reisene har Lilja blant annet spilt med reggaemusikere i India, gnawamusikere i Marokko, sirkusartister i Etiopia og palestinere i en flyktningeleir i Libanon. Med inspirasjon fra disse møtene har hun komponert ny musikk, hvor låtene bærer navn etter ti av byene hun har besøkt. Med sitt enestående band tar LILJA med publikum hjem til verden.