Miniøya avlyses

Vår største drivkraft er å skape store opplevelser for de minste, og vi vet at savnet etter sosiale møteplasser og behovet for fysiske kulturarrangementer aldri har vært større.  

Derfor har vi jobbet utrettelig for å sikre en avvikling av Miniøya 2021. Da vi endelig kunne presentere en nedskalert festivalversjon med 200 publikummere fordelt i ulike grupper, ble billettene ble revet bort på rekordtid. Vi følte oss sikre på at dette var en trygg og gjennomførbar plan. 

På pressekonferansen for Oslo forrige fredag fikk vi dessverre ikke de nyhetene vi hadde håpet på. Mange ble glade for lettelser, men for arrangementer utendørs åpnet det kun opp for å samle 30 personer uten faste tilviste plasser.  

Å avvikle Miniøya for dette antallet er naturligvis ikke bærekraftig hverken av hensyn til de som har kjøpt billett, miljøet eller nabolaget på Tøyen.  

Den siste uka har vi gjort alt vi har kunnet i et forsøk på å redde årets festival, og opplever at definisjoner og prioriteringer veier tyngre enn vurderinger av smitterisiko – all den tid det kan samles flere innendørs på et kjøpesenter enn på et kulturarrangement i Tøyenparken. Først og fremst er vi skuffet over at barna og kulturen nok en gang må stille seg bakerst i gjenåpningskøen.  

Det er derfor med tungt hjerte vi nok en gang må avlyse Miniøya. Vi er lei oss på vegne av alle de barna som hadde gledet seg til dette. Samtidig vil vi takke alle som har kjøpt billett for tilliten og tålmodigheten. Det samme gjelder samarbeidspartnere, leverandører, artister og innleide arbeidere. Vi lover å gjøre alt vi kan for å lage tidenes beste Miniøya i 2022! 

Alle billetter refunderes automatisk. (Obs! Dette kan ta noe tid grunnet stor pågang hos Ticketmaster)