Abildsø gård har laget scenografi for Cezinando

På oppdrag fra Den Kulturelle Skolesekken Oslo arrangerer Miniøya ungdomsfestivalen Kulturfest Tøyen for andre gang 13. juni. Festivalen er et gratis tilbud til alle elever på ungdomsskoler og VGS i Oslo – med 8000 påmeldte.

Vi ønsker å få til samarbeid mellom elever og profesjonelle utøvere innen ulike kunstuttrykk gjennom året. Vi tror dette gjør at ungdommene får en sterkere tilknytning til arrangementet og kan være stolte av å ha vært med på et slikt samarbeid. Et av samarbeidene vi har jobbet med i år er med Abildsø gård.

Abildsø gård er en stiftelse som holder til i flotte omgivelser ved Østensjøvannet i Oslo, og har som formål om å være med å forebygge frafall fra skole og arbeidsliv. Gården driver blant annet tre skoletilbud for elever fra mellom-trinn til videregående, og ut fra gården drives det ellers ulike typer entreprenørskapsarbeid som produksjon og salg av eplesaft, blomsterhage med egen blomsterbutikk, salg og levering av brød, og en del snekker og vedlikeholdsprosjekter i nærmiljøet. Gården har også eget cafe- og konsertlokale. I vår startet også arbeidet med å plante mellom 8- 10 000 epletrær som blant annet vil gi gode jobbmuligheter til ungdom framover.

Et av gårdens skoletilbud, Abildsø gård Vg1 Byggfag, har i år samarbeidet med Miniøya, Kulturfest Tøyen og artisten Cezinando om produksjon av sceneelementer til konsertene hans. Cezinando ønsket seg 4 store 1-tall, 1111.

«Det har vært et fint og lærerikt samarbeid, og det blir spennende å se det ferdige resultatet på scenen under Kulturfest Tøyen!» forteller lærer på Abildsø, Eivind Lilleaasen.

Men hvorfor akkurat 1111? «1111KLUBB er mitt plateselskap, favoritt-tall og kreative paraply. Til syvende og sist er det bare et tall, men jeg opplever at det vekker assosiasjoner hos folk. Det oppfattes ofte abstrakt og mystisk, men i realiteten er det, igjen, bare et tall. Det syntes jeg er interessant. Også ser det jo veldig fint ut, da.» forklarer Cezinando.

Cezinando har vært på besøk og presentert ideen for elevene, og elever og lærer har vært på besøk hos Miniøya, som holder til på Sentralen, for å vise fram en modell for Cezinando som de har laget. Sceneelementene skal være klar til Cezinandos konserter på Miniøya (13. juni) og Kulturfest Tøyen (13. juni).