Takk for i år! Ses på Miniøya 2019, 25. – 26. mai!

Sol ute, sol inne. Sol i hjertet, Sol i sinnet, Sol, bare sol. Årets Miniøya ganske enkelt oppsummert! Aldri har vi solgt mer is, og i Tøyenbadets utebasseng har det til tider vært mer barn enn vann.

Lørdag satte vi besøksrekord, og totalt har 16 000 små og store publikummere tatt turen til Miniøya denne helgen.

Årets aller største helt ble Daniel Kvammen. Artisten, som for oss var en drømmebooking, steppet inn på to timers varsel da Lissie satt flyfast i USA. Det resulterte i en magisk avslutning med bare føtter som ikke dansa for moro skyld på gresset i Amfiet.

En annen programbonus var verdens beste barneskatere – japanske Sky og Ocean Brown. Skateshowet på minirampen imponerte et hav av publikummere. Og apropos hav – på årets Miniøya har vi feiret havet. Publikum har blant annet fått besøke en havskog laget av gjenbruksmaterialer.

I løpet av helgen har det unge publikumet fått oppleve klassisk musikk, hiphop, rock, jazz, pop, folk, prog-rock, disko, dans, teater, kunst, verksteder og litteratur. Nationaltheatret flyttet også i år den gullforgylte teaterbuen og fløyelsteppet til Tøyenparken, til umiddelbar begeistring for publikum. I fortellerteltet lot mange seg trollbinde av blant andre Mikkel Gaups Risten og Ante og Ida Jacksons historier om Brillebjørn.

På Amfiscenen har Sondre Lerche, Meg og Kammeraten min med Kringkastingsorkesteret og Det Norske Jentekor, Maya Vik, Ida Maria, Hkeem, Fieh og 9 grader nord imponert en ny generasjon konsertgjengere.

Verdens yngste festivalsjefer Viktor (11), Maria (11), Abdullah (10) og Amy (10) synes Hkeem var et av høydepunktene på Miniøya i år. Av aktiviteter trekker de blant annet fram skattejakt og blomsterkranslaging.

Og da Datarock avsluttet hele bøtteballetten søndag kveld, ble det full fest i joggedress. We had the time of our lives!

Neste år fyller Miniøya 10 år, og datoen er 25. og 26. mai. Men før den tid er det Miniøyas jul: 1. og 2. desember ringer vi julen inn på Sentralen med musikk, dans, teater og aktiviteter i kjent Miniøya-stil! Vi håper på å se mange av dere der.

Takk for i år!