Miniøyas jul: Havlyd – lag havets musikk med Veslefrikk

Komponèr musikk med Stiftelsen Veslefrikk under Miniøyas jul. Alle kan skape!

Hvordan klinger havets musikk? Er den ferdig for alltid eller kan vi alle lage den? Hva om du fikk være med å lage den musikken sammen med mange andre? Kom innom Hvelvet under Miniøyas Jul, så får du prøve! Vi kan ikke fylle rommet med vann, men sammen skal vi lage Havlyd – havets musikk.

En profesjonell kompinist har laget en grunnlyd og så kan barn som kommer innom kunne legge til lyder og tegninger i en stor felles komposisjon som spilles fra 25 høyttalere. Musikken endrer seg kontinuerlig når nye lyder kommer til, og vil utvikle seg gjennom hele helgen. Her kan barna skape noe selv og utfolde sin kreativitet.

Stiftelsen Veslefrikk er opptatt av barn og unges skaperkraft og kreativitet i samhandling med andre. De driver blant annet et komponeringsprosjekt på barneskoler og deler hvert år ut Veslefrikkprisen til en gruppe barn som har komponert. Vinnerverket blir spilt sammen med Kringkastingsorkesteret. Veslefrikkprisen 2019 deles ut i NRK Store Studio fredag 10. mai og strømmes live på www.musikkfaget.no

Foto: Gundersenogmeg.