Jazz og improvisasjon med Improbasen

Er du nysgjerrig på hva jazz egentlig er for noe? Eller hvordan man spiller sammen i et band?

I år kan du lære å spille jazz og improvisere på flere ulike instrumenter i Improbasens jazztelt på Miniøya. Du kan for eksempel prøve deg på vibrafon, trommesett, kontrabass eller piano. Vi setter sammen grupper til band, og lar barna få spille jazz så det svinger!

På søndag kl 13.45 er det konsert med Improbasens egne elever, Barnas Jazzhus, i Det røde teltet. Musikerne er mellom 7 og 15 år, og har allerede spilt på flere store konsertarenaer og festivaler i inn- og utland. I Oslo er de kanskje mest kjente for sin månedlige konsertserie på Nasjonal Jazzscene. Barnas Jazzhus fremfører både kjente og ukjente jazzperler, og garanterer god stemming!

Improbasen er et ressurssenter for barn og unge som vil lære om jazz og improvisasjon. De har utviklet egne undervisningsmodeller, hvor vi legger vekt på en kombinasjon av håndverk og stimulering av kreative ferdigheter. Deres faste elever er mellom 7 og 15 år, og får regelmessig opplæring i harmonilære, akkordprogresjoner, gehørtrening, og ulike tilnærminger til improvisasjon. De holder til i Oslo, men har også noen elever fra andre deler av landet.