solistkoret

Overraskelser med Det Norske Solistkor

På Miniøyas jul blir det overraskelser med Det Norske Solistkor. En kvartett fra Solistkoret dukker opp når som helst og hvor som helst gjennom hele helgen, for å gi deg skikkelig julestemning med vakker korsang!

DET NORSKE SOLISTKOR er et av Norges ledende ensembler, og blant de førende kammerkor i Europa. Solistkoret kjennetegnes ved ubesværet å bevege seg mellom
det klassisk/romantiske repertoaret og samtidsmusikken, med stødige avstikkere til det nasjonalromantiske og folkemusikalske. Solistkoret ble etablert i 1950 av Norsk Solistforbund med det formål å være et eliteensemble med de høyeste kunstneriske mål for framføring av kormusikk. Knut Nystedt dirigerte koret i 40 år. I 1990 overtok Grete Pedersen, som fortsatt er korets kunstneriske leder. Solistkoret har høy aktivitet med prosjekter i inn- og utland. I senere tid har koret gjennomført prosjekter med blant andre Mahler Chamber Orchestra, KORK, Trondheim Symfoniorkester, TrondheimSolistene, Ensemble Allegria og Det norske Kammerorkester. Koret har medvirket ved flere festivaler. Solistkoret ble kåret til «Årets utøvere» i 2012 av norsk Komponistforening, og mottok samme år Rolf Gammleng-prisen i klassen kunstmusikk. I september 2015 lanserte koret sin siste plate; Meins lebens licht, med musikk av Bach og Nystedt. Denne ble nominert til Spellemann 2015 i kategorien Klassisk. 26 høyt utdannede sangere utgjør koret; sangere som alle er potensielle solister i ulike sjangere, men som også behersker ensemblesangens kunst til fulle.

Kjøp billett

Tilbake til Miniøyas jul