Juletoner på Miniøyas jul!

I fjerde etasje på Sentralen står det et piano og i Marmorsalen står det et flygel. Vi har vært så heldige å få Thormod Rønning Kvam til å spille julemusikk på pianoet i fjerde både lørdag og søndag. På søndag har han fått med seg trompetisten Magnus Aannestad Oseth til å spille en halvtimes konsert i Marmorsalen kl. 12.15!

Thormod Rønning Kvam har etablert seg som en av landets mest fremadstormende klassiske pianister og opptrer jevnlig på viktige konsertarenaer både i inn- og utland. I år fullfører han sin diplomutdanning ved Royal Academy of Music i London og mottok nylig både TICON-stipendet og Årets musikerstipend fra Forsbergs og Aulies legat, hvor han er i selskap med tidligere prismottakere som Truls Mørk, Ole Edvard Antonsen og Wolfgang Plagge. De siste årene har han jobbet aktivt for å spre klassisk musikk ut til yngre publikumsgrupper gjennom lederverv i festivaler som Risør kammermusikkfest og Fagerborgfestspillene og som grunnlegger av Edvard Munch Ensemble.

Hvert år inviterer Thormod med seg et knippe av sine beste musikerkolleger og reiser rundt for å spre juleglede i adventstiden. Her beveger de seg ut i et fritt musikalsk terreng i en blanding av jazz, klassisk og improviserte folketoner. Han setter stor pris på å få formidle musikk i direkte møte med barn og unge og gleder seg veldig til å være med på Miniøyas jul!

Magnus Aannestad Oseth fra Steinberg er en fremadstormende trompetist på den europeiske jazzscenen og har blant annet representert Norge tre år på rad i JM Jazz World Orchestra, presentert egenkomponert musikk på Kongsberg Jazzfestival og spilte senest i 2017 med Karin Krog i regi av Musikkens Venner. Oseth har sin mastergrad i utøvende trompet fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i København, og er mottaker av en rekke legat og stipender – senest Drammen Rotarys Kulturstipend 2018, og har medvirket på flere kritikerroste grammofoninnspillinger.

Foto: Haakon Rønning Kvam

(til venstre: Thormod Rønning Kvam, fra høyre: Magnus Aannestad Oseth)