Miniøyas jul: Kvartettmusikk med Ung kvartettserie!

Ung kvartettserie er et talentprogram for unge strykekvartetter driftet av Kvartettserien.

Formålet med Ung kvartettserie er å gi unge talenter innenfor kammermusikk et løft inn i sin profesjonelle karriere og å legge til rette for inspirerende møter med mentorer – både nasjonale og internasjonale etablerte strykekvartetter og utøvere, gjennom veiledning, samspill, seminarer og personlig kontakt. Ung kvartettserie gir unge talenter muligheten til å delta på mesterklasser med internasjonalt, etablerte strykekvartetter og å spille på høyt profilerte offentlige konserter gjennom vår konsertserie.

Program Miniøyas jul med Kratos kvartett, 1. desember:  

Kratos kvartett fra Ung kvartettserie dukker opp rundt omkring på Sentralen med deilig kvartettmusikk, klassiske perler og julemusikk. Kvartetten består av Elia Kaden, Andreas Block Laberg, Rasmus Cornelius og Hans Emil Sollesnes. De har spilt sammen siden 2016, og har hatt Geir Inge Lotsberg som lærer på Barratt Due Musikkinstitutt, hvor alle studerte da. Kvartetten roterer rundt på fiolin og bratsj. I februar 2018 var kvartetten i Berlin for å ta timer med Eberhard Feltz, Michael Vogler og Christoph Poppen. Kratos kvartett deltar i Ung kvartettserie, talentutviklingsprogrammet til Kvartettserien, for første gang sesongen 2018/19.

Miniøyas jul med Sonoro strykekvartett, 2. desember:  

Sonoro strykekvartett er en kvartett bestående av Victoria Lewis og Nanna Tao Karlstrøm (fiolin), Martha-Pil Evertsen Neumer (bratsj) og Hedda Aadland (cello). De er 16-18 år gamle, og er alle elever ved unge talenter og Barratt dues musikkinstitutt siden 2008. De har Kari Ravnan som lærer.

De er alle aktive som solo- og kammermusikere, har vunnet flere priser og spilt på sentrale nasjonale og internasjonale scener. Sonoro strykekvartett ble dannet i 2018 og som kvartett deltar de i Ung kvartettserie, talentutviklingsprogrammet til Kvartettserien, for sesongen 2018/19