Mat: Scandic Vulkan

Miniøya og Scandic Vulkan har allerede samarbeidet i mange år – men i år skal hotellet for første gang stå får et av varmmatutsalgene på festivalen. Her blir det italiensk stemning, med et lite mexikansk innslag. På menyen står Pastasalat med mozarella og skinke, vegetarisk pastasalat og vegansk pastasalat. Wraps med tacofyll (og avocadodressing hvis du vil), Cæsarsalat med kylling og fruktsalat i beger.

Scandic Vulkan ligger i sentralt plassert på kreative Vulkan, ved Akerselva i nærheten av Grünerløkka. Vegg-i-vegg med hotellet ligger Mathallen. Hotellet kan skilte med en av landets tydeligste miljøprofiler og er Norges første energiklasse A hotell. Listen over alle de gode miljøtiltakene hotellet gjennomfører er lang, og her er bare noe:

  • Redusere matsvinn: Scandic er opptatt av å redusere matsvinn, og hotellet var først ute i Norge som samarbeidspartner med Too Good To Go – appen som selger overskuddsmat til en billig penge.
  • Hotellet har egne bier, og er selvforsynte med honning. Som gjest kan du også kjøpe honning med hjem.
  • Vulkan har en egen energisentral hvor varme og kjøling deles mellom bygningene på området. Overskuddsvarme som genereres fra kjøling av mat og lokaler brukes til romoppvarming og forvarming av varmtvann. Når byggene trenger mer energi enn det som er tilgjengelig som overskudd til deling, hentes det ekstra energi fra geobrønner som er boret 300 meter ned i bakken eller fra solfangere på kontorbygningen til Bellona.
  • Scandic Vulkan var først ute i Norge med den nye svanesertifiseringen som kom i 2014, og samarbeider med PS:Hotell – Oslos mest innovative læringsarena. PS hotell fungerer som et verktøy for mennesker som trenger veiledning, kunnskap, og erfaring på veien (tilbake) til fast arbeid.
  • The Hotel Recycle Bag, laget av Kitchen for Fretex og Scandic Vulkan, oppfordrer gjester til å gi klær man ikke bruker til Fretex. Her gir hotellet også gjenglemt tøy som ikke ønskes returnert til eier. På hvert rom på hotellet finner man de smarte posene man kan donere tøyet sitt i.
  • Rom 201 på hotellet brukes til å fremme gode saker hotellet brenner for. Hotellet har samarbeidet med Fretex, WWF og Corneliastiftelsen, og visjonen er å gi gjesten en annerledes hotellopplevelse basert på Scandic sin verdi CARING.