Miniøya 2017: Alt annet enn bob bob!

Da bob hund avsluttet årets første Miniøya-dag, var det alt annet enn bob bob! I ettermiddag satte Admiral P punktum for en spinnvill Miniøya 2017.

16 500 publikummere i alle størrelser har strømmet inn i Tøyenparken gjennom en tauskog laget av elever på Edvard Munch VGS og Snøhetta. Den nye inngangsportalen skulle skape en følelse av å tre inn i en annerledes verden – en verden stappfull av klassisk musikk, hiphop, rock, pop, folk, metal, disko, jazz, reggae, dans, teater, kunst, verksteder og litteratur.

– «Dagen da barna vant», skrev Aftenposten etter Miniøyas første dag, og trillet terningkast 6 til Razika. For første gang ble konsertene på Miniøya anmeldt på lik linje med en voksenfestival.

Noen ble forvandlet til danseløver i diskoteltet, andre har lært hva en strykekvartett er. Samiske ISÀK fusjonerte joik og urbane synther og jazzbandet Tsarsten & the Freudian Slippers blandet rock og pop med folkemusikk. Frøy Aagre hadde med seg en hel saxofon-bande på scenen og villbassen Peer Gynt har overrasket noen og enhver der han raste rundt i parken.

Nationaltheatret flyttet den gullforgylte teaterbuen og fløyelsteppet til en egen utescene på Miniøya 2017, til stor begeistring for både små og store. I fortellerteltet lot mange seg trollbinde av Karsten og Petra, Bukkene Bruse begynner på skolen og mye mer.

Sjefene sjøl, Johanna (11), Inga (11), Maria (10) og Viktor (10) er slitne, men stolte over en vel blåst festivalhelg. Som verdens yngste festivalsjefer har de hatt en hektisk helg – men de skulle likevel ønske det var festival hele året!

– «Det har vært gøy å få gå backstage, presentere artistene på scenen og å få være med på å bestemme», forteller de stolt.

I likhet med festivalsjefene før dem, har de fire gjort en fantastisk jobb, og det er på grunn av deres ekspertise at Miniøya blir et arrangement barn elsker.

Værgudene skrudde av vannkrana i grevens tid til Miniøyas åpningsdag. Men på søndag beviste vi nok en gang at litt regn ikke gjør noe på en barnefestival, for vårt unge publikum har benyttet seg av alle de festlighetene en sølepytt kan by på. Hverken sokker eller øyne var tørre da de frivillige ble invitert opp på scenen på søndag, for å motta heder og ære for sin enestående innsats. Vi kaller dem superhelter, og vi overdriver ikke. Miniøya hadde ikke eksistert uten alle våre hardtarbeidende, blide og talentfulle frivillige. De har nok en gang skapt magi i Tøyenparken, og vi tar av oss hatten, bøyer oss i støvet og bukker dypt for dem.

Nå gleder vi oss til neste år – og datoen er allerede klar! Vi holder stødig kurs mot 10-års jubileum, og den niende utgaven av Miniøya går av stabelen 9. og 10. juni 2018.

Foto: Gundersenogmeg og Isabel Karlsen