Pop-opp-teater: Strindberg i parken

Strindberg i parken er et spennende pop-opp-teater som kan dukke opp hvor som helst og når som helst. På Miniøya, får du i år muligheten til å møte noen av de mest kjente karakterene til den berømte dramatikeren August Strindberg.

Vær på vakt, for plutselig kan du havne midt i en lidenskapelig krangel mellom den bortskjemte grevedatteren Frøken Julie og tjeneren hennes Jean. Bli heller ikke overrasket om du møter på Agnes, guden Indras datter, som plutselig kan dukke opp for å høre hvordan det er å være barn på jordkloden i dag. Er du riktig heldig kan det hende du må steppe inn som skuespiller og improvisere sammen med en eller flere av de kjente karakterene.

Strindberg i parken er fargerikt, kreativt og ellevilt teater som er skreddersydd for småfolk med bankende hjerter for meningsfulle og spennende historier. August Strindberg er en av verdens mest berømte dramatikere gjennom alle tider. Han konkurrerte på mange måter med vår egen forfatterstjerne Henrik Ibsen i å skrive de beste teaterstykkene. Selv om Strindberg skapte og skrev sine verk for godt over 100 år siden spilles de på teater over hele verden selv den dag idag. Hold øynene åpne og vær på vakt; teater og poesi vil plutselig dukke opp rett foran nesa di!

Gjermund Mathisen jobber som skuespiller og regissør. Gjennom produksjonsselskapet Nordavind Produksjoner har han siden 2007 jobbet etter en visjon om å gi teater til folket. Han har turnert med kjente klassikere som Peer Gynt , Frøken Julie og Glassmenasjeriet og en hel rekke teaterproduksjoner for barn og unge. Gjermund har lang erfaring med å gjøre
kjente forfattere og klassikere tilgjengelig for barn, han har blant annet tidligere besøkt Miniøya med Shakespeare og Ibsen i parken. Gjermund jobber også mye med TV og film for barn og unge. Han står blant annet bak den kjente NRK Super – filmen, Alle mot En, og noen kjenner ham kanskje også fra barne- og ungdomsserien Trio .