Geriljasang

med Det Norske Jentekor sitt aspirantkor

Under fjorårets festival, sang Aspirantkoret med Meg og kammeraten min og Kringkastingsorkesteret på Amfiet. Etter opptredenen, gikk Aspirantkoret på eget initiativ rundt og sang korte overraskelseskonserter rundt omkring på festivalområdet, for gjester som spiste, gjester som satt under et tre og gjester som sto i ansikstmalingskø. Dette var et populært innslag! I år har vi derfor booket inn Aspirantkoret til å gjøre det samme i parken søndag 26.mai.

Klikk her for billetter til Miniøya 2019. 

Det Norske Jentekor med dirigent Anne Karin Sundal-Ask er et kor med stolte tradisjoner. Sangerne er fra østlandsområdet og kommer inn etter opptaksprøver. Koret er en uavhengig videreføring av NRKs jentekor, som ble etablert i 1947. Det Norske Jentekor har vært og er en sterk institusjon i norsk kulturliv, og har fostret en rekke anerkjente sangere, musikere og artister.

Korets ambisjon er å være en korskole som utvikler jentene til å bli selvstendige musikere og kunstnere, og som skaper et musikkuttrykk som berører så vel publikum som sangerne selv. Gjennom korets opplæringsprogram utvikler jentene en forståelse, opplevelse og interesse for musikk som utruster dem til å utøve musikk på et høyt profesjonelt nivå, så vel som i det frivillige musikkliv.

Noen av Norges fremste komponister skriver ny musikk for Det Norske Jentekor, og disse verkene har gjort at koret har blitt invitert til festivaler i inn- og utland.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit er korets høye beskytter.

Aspirantkoret er det nest yngste koret i Det Norske Jentekor, med jenter i 4.-6.klasse.