BANDSKOLEN

AKKS er en landsomfattende, ideell musikkorganisasjon som tilbyr instrumentkurs, bandkurs, øvingslokaler og arrangerer konserter for up- and coming band og artister. AKKS arbeider for en mer balansert kjønnsfordeling i alle ledd av musikkbransjen. Formålet er å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i alle ledd av musikklivet.  Bandskolen til AKKS er et tilbud for aldersgruppen 13-19 år. Målet er å gi deltagerne grunnkunnskapene og verktøyene de trenger for å kunne spille i band, bli kjent med musikkbransjen og utvikle sin musikalske kreativitet enten de er nybegynnere eller har drevet lit med musikk før. Deltagerne får prøvd deg på forskjellige instrumenter som trommer, bass, gitar, el-pianoog vokal før de velger hvilket instrument du skal spille i sine nye band! I løpet av bandskoleåret blir de kjent med andre musikkinteresserte jenter, får møte profesjonelle artister, lærer å skrive låter, arrangere konserter, spille konserter, spille inn demo og promotere bandet, samtidig som de har det gøy! Kurset inkluderer øving med instruktør to timer i uka og morsomme, lærerike workshophelger. Det er også mulig å ta instrumentundervisning ved siden av Bandskolen. De som ikke har eget instrument, kan låne av AKKS!

Sjekk ut konsertene i det røde teltet med Takoyaki, Kakaofingre, Telys, Sånn Passe og Cogita søndag 26.mai på Miniøya!

Billetter til Miniøya

Takoyaki

Vi startet med å være et band av 3 stykker: Greta, Meena og Stella men i mars så startet Amanda og Alma. Vi startet med én gang og lage music og lagde vår første sang «Father» på bare 3-4 bandøvinger. Etter å ha spilt inn sangen så startet vi med én ny sang, «Roses and sisons».Vi har blitt ganske gode venner og vi liker veldig godt å være i band sammen! Hvem spiller hva? Stella spiller Gitar og vokal, Meena gitar, Amanda bass, vokal og trommer, Alma gitar og Greta bass. Vi spiller litt forskjellig og vår neste sang håper vi skal være en punk/rockesang.

KAKAOFINGRE

Kakaofingre er et jenteband fra rundtomkring Oslo, som komponerer og skriver egne låter.

De liker å eksperimentere i alle sjangre og lage noe eget. De har spilt samen I 1 år nå. De i bandet liker også veldig godt håret til Lilla. Mila er personen i bandet som tar punktlighet seriøst og sier alltid unnskyld uansett hva. Andrea har effekten at hun får mennesker til å undre hver gang hun begynner å synge. Mia er veldig dedikert til å høre bassen sin tydelig og maks volum hjelper henne med dette.

Telys

«Telys. Hyggelig.» – Berthine Zapffe

Tre te-jenter fra Oslo-området som, øh, har spilt sammen siden Februar. Vi har Clara på bass, Berthine på gitar, og Mahal på trommer og vokal.

Vi gir dere gode vibes, god musikk og god te.

Sånn Passe
Vi er et litt rocka popband bestående av fem musikkglade jenter. Vi skriver dype, enkle, norske tekster som opptar små og store saker i hverdagen og livet. Stilen er humoristisk, kreativ og seriøs. Sånn Passe ønsker gjennom sangene sine å gi publikum en svevende, tankefylt opplevelse i tekstene og melodienes verden. De fem jentene kommer fra nord, sør, øst og vest i Oslo. Denne kombinasjonen av ulik oslokultur har skapt et unikt uttrykk. Viktige saker for Sånn Passe er miljø, frihet og å kunne nyte de små stundene. På de to årene de har spilt sammen har de spilt en rekke konserter (Schous plass scene, Cosmopolite, Sentralen, Frysjastock, Høyenhall rock, Elvelangs og Skullerud Sessions) og arrangert egen konsert på Mono. Bandmedlemmene er Marie på piano, Etta på trommer og koring, Pernille på bass, Lea på gitar og Bjørk på vokal og gitar.
Cogita
Vi er Cogita Et band bestående av fem jenter på 14 år. Sangene vi lager kan handle om alt fra følelser til moro, og hver sang har sin egen sjanger. Top tre sjangere vi bruker mest er rock,pop og R&B. Vi har spilt sammen i cirka et halvt år. Vi prøver å få øvingene våres til å handle om å skape ny musikk, men noen ganger går det bort til tull.