Hovedøen Social Club

Hovedøen Social Club lager cubanske versjoner av norsk populærmusikk av eldre årgang; Jeg vil ha en blå ballong, Smak av Honning, Bysommer og Dum og deilig – for å nevne noenDenne usannsynlige fusjonen mellom Havanna og Norsktoppen gjør at vi trekker på smilebåndet mens dansefoten rykker umiskjennelig. Dette er ikke en parodi, men en feiring av de kvalitetene som gjorde låtene populære i utgangspunktet. Samtidig tilføres alt det som gjør at vi aldri blir lei av å utforske de karibiske musikkformene.

Det hele startet da Sverre Indris Joner reiste til Cuba i 1985 for å studere cubansk musikk. Året etter landet Sergio Gonzalez på norsk jord, og salsabandet La Descarga så dagens lys året etter. Med bandet Tango for 3 utviklet Joner en pussig forkjærlighet for  å plante om musikk der den slett ikke hører hjemme. Men dette kunne da gjøres med salsa også? Veien fra Grieg & Brahms til Bendiksen og Book-Jensen var en logisk konsekvens.

Med følgende hypoteser for øyet ble repertoaret valgt fra NRKs platearkiv:

  1. Hva hvis vi en dag våknet, og oppdaget at Norge plutselig lå i Karibia?
  2. Hva ville skjedd hvis man tok dagens og gårsdagens norske populærmusikk, og flyttet dem i tid og sted?
  3. Hva hvis f.eks. Knutsen og Ludvigsen forsvant i en tidsmaskin som dukker opp i 1950, i øvingsrommet til den legendariske, cubanske pianisten Peruchin?
  4. Hva hvis den karibiske øya St. Croix ikke ble solgt av Danmark/Norge til USA, men ble målet for norsk immigrasjon?

Dette – og mye mer, får du svaret på i Tøyenparken lørdag 13. juni!