Nordberg Strykeorkester

Ung kvartettserie er et talentprogram for unge strykekvartetter. Oslo Quartet Series har siden oppstarten i 2012 fokusert mye av sitt arbeid på å danne et miljø og en plattform for unge kvartetter, og høsten 2013 fikk dette arbeidet en konkret retning i form av talentprogrammet som da ble dannet; ’Ung kvartettserie’.

På Miniøya blir det konserter i det klassiske musikkteltet med Nordberg strykeorkester og Kratos kvartett lørdag 25.mai og FARK strykekvartett søndag 26.mai. Det blir også gøyalt musikkverksted mellom konsertene begge dager med kvartettene.

Klikk her for billetter til Miniøya 2019. 

Nordberg strykeorkester

Nordberg strykeorkester, NSO, er et nabolagsorkester i Nordre Aker Bydel i Oslo, som ble stiftet i 2011, og har vært drevet siden det, av musikere som bor i bydelen. Vi har hvert år et større samarbeid med kjente musikere innen ulike sjangre. Denne våren har vi spilt sammen med Javid Afsari Rad, som komponerer og spiller persiske musikk på det persiske strengeinstrumentet Santur.

Nordberg strykeorkester består av 70 barn fordelt på 3 orkester – og aldersnivåer. Ved denne konserten deltar de to yngste gruppene, sammen med Javid Afsari Rad, og dirigent Mari Lerseth. Programmet vårt består av persiske sanger, norsk folkemusikk, irske reels, mm.