Returdunk, ombruksverksted og miniombruksbibliotek

med Renovasjonsetaten i Oslo

Renovasjonsetaten kommer til miniøya med gøyale aktiviteter og med et helt eget miniombruksbibliotek! Her kan du både levere inn bøker du ikke bruker lenger, bytte til en ny eller bare ta med deg noen av bøkene som står tilgjengelig. Bøkene er hentet fra minigjenbruksstasjonene rundt om i hele Oslo, hvor det hver dag kommer inn fine bøker til glede for nye eiere. I Renovasjonsetaten sitt telt vil du også kunne lage bokmerker av gamle bøker og plakater, spille returdunkbasket og lære mer om kildesortering og hvordan alt du leverer har en verdi. Maskoten Bagsy kommer også på besøk gjennom helgen.

Renovasjonsetaten tar hånd om alt avfall du produserer hjemme. Når du sorterer matavfall, plastemballasje og restavfall i grønne, blå og vanlige poser, henter de det og sørger for at det blir til biogass og biogjødsel, nye plastprodukter og miljøvennlig energi.

Papp, papir og kartong blir til nye produkter, det samme gjelder glass- og metallemballasje og tekstiler du leverer på returpunkter i hele byen. Større materiale og ting du ikke trenger lenger kan leveres på alle mini- og gjenbruksstasjoner, som er helt gratis for deg som bor i Oslo.
Riktig kildesortering ved kjøkkenbenken og ellers i hverdagen kommer miljøet og byen til gode.

Takk for at du kildesorterer – sammen gjør vi Oslos viktigste jobb

Klikk her for billetter til Miniøya 2019.