Prosjekter med mening!

I Miniøya jobber vi med mange ulike prosjekter for å inkludere flest mulig i festivalen vår. Vårt ønske er at så mange som mulig skal ha mulighet til å komme på festivalen.

Her er noen av inkluderingsprosjektene vi har jobbet med i år:

Aktivitetskortet

Aktivitetskortet gis ut av Frelsesarmeen for å gi flere barn gode kulturopplvelser. Miniøya er en del av aktivitetskortet, takket være støtte fra Bergesenstiftelsen. Gjennom ordningen får 1000 personer gratis billett til festivalen.

Stifinnerne

Stifinnerne er våre superhelter. Vi kaller våre frivillige superhelter fordi de utviser superkrefter. Stifinnern  er et tilbud til innsatte med rusproblemer som ønsker å bruke soningstiden til å starte en endringsprosess. Siden 2011 har de hjulpet oss med opprigg av festivalen.

MARTE nettverkssenter

MARTE nettverkssenter i regi av Røde Kors er et sosialt møtested for kvinner som er alene med barn, med felles aktiviteter der man skaper morsomme minner sammen med barna. I år har de laget fine dekorelementer til Miniøya.

Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon har aktiviteter på Miniøya i år. Aktivitetene gjennomføres med utstyr fra Skattkammeret, en utlånsentral hvor barn og unge kan låne sports- og fritidsutstyr gratis.

ROCKSLO

ROCKSLO er en konsertforening for og med ungdommer i Oslo. I år har de programmert diskoteltet på Miniøya for tredje år på rad.

Dissimilis kompetansesenter

Dissimilis kompetansesenter arbeider for at mennesker med utviklingshemming og andre funksjonsnedsettelser skal ha en plass i det kulturelle samfunnet. Det blir improvisert samtidsdans med Maren og Ida fra Dissimilis kompetansesenter på Miniøya!

Dragen fritidsklubb

Dragen fritidsklubb er et rusfritt aktivitetstilbud for barn og unge. De har laget håndavtrykkene på årets gjerdeutstilling, samt rekvisitter til Ønskekonserten. Og i år får vi også se de unge rapperne fra Rappatoui på Amfiet!

Poptegn

Poptegn ønsker å fremme norsk kultur på tegnspråk. De vil stimulere til flere kulturelle tiltak og aktiviteter på og med tegnspråk og engasjere tegnspråklige barn og unge til å delta og bidra i større grad på kulturelle arenaer. For andre år på rad er flere av forestillingene på Miniøya tegnspråktolket i samarbeid med Poptegn.

Bli frivillig!

Alle som ønsker å komme på Miniøya kan få gratis billetter av oss hvis de gir noe tilbake: Vi trenger alltid frivillige. Vi tilpasser arbeidsoppgavene etter ulike utfordringer og begrensninger om nødvendig. Jobber du frivillig ett skrift, får du to gratis dagsbilletter til festivalen (valgfri dag) – og for hvert skift du jobber etter dette, får du ett dagspass til. Du bestemmer selv når og hvor mye du vil jobbe – og hva du vil jobbe med. Vi har mange ulike arbeidsoppgaver, og man kan jobbe både før, under og etter festivalen – dagtid eller kveldstid. Les mer og meld deg på her!

Foto: Mark Purnell