Tema for Miniøya 2018: Havet

De siste årene har vi valgt å jobbe ekstra med noen utvalgte temaer på Miniøya. Dette kommer til uttrykk gjennom ulike prosjekter, samarbeid og tiltak både i forkant og under festivalen.

På Miniøya 2018 retter vi søkelyset på havet, vår største skattkiste. Havet er hjemmet til over 2,2 millioner forskjellige planter og dyr – og produserer over 50% av oksygenet på jorda. Men det er også vår største søppelfylling. Minst fem billioner plastbiter flyter rundt i havet.

Lær barna gode miljøvalg

Vi vil at naturen skal ha det bra når vi lager festival. Derfor legger vi til rette for kildesortering og god avfallshåndtering sammen med Ragn Sells og andre miljøpartnere. Barna skal arve jordkloden, og ved å lære de å ta gode miljøvalg, kan man endre vanene til hele familien.

Med innsats fra både publikum og frivillige sørger miljøsjef Erla for at avfallet sorteres riktig. Visste du at vi håndsorterer alt avfallet på Miniøya i fem fraksjoner?

Miljøfyrtårn og grønt arrangement

Miniøya er nå i prosess for å bli miljøfyrtårn-sertifisert som et grønt arrangement. Ved å lage festival med havet som tema utfordrer vi også oss selv, og det er en selvfølge at vi går egne rutiner og forbruk i sømmene.

RPET-festivalarmbånd

I år bytter vi ut de tradisjonelle festivalarmbåndene til mer miljøvennlige armbånd laget i materialet RPET. Disse er laget av resirkulert plast, blant annet fra plastflasker.

Tøyenbadets utebasseng er åpne for Miniøyas publikum. Kanskje det er en god anledning for årets første bad? Vi ønsker alle en god, miljøvennlig festival!

 

Kilder: wwf.no og forskning.no
Foto: Gundersen og meg