Vil du lære hvordan man lager en stor musikkfestival? Har du lyst til å bli kjent med andre som er like interessert i kulturbransjen som deg? Ønsker du å bli en del av et positivt og inkluderende miljø? Da er Miniøyas festivalskole noe for deg!

På festivalskolen blir du kjent med andre ungdommer fra hele Oslo. Du får møte profesjonelle kulturarbeidere, og lære om hvordan man planlegger og jobber med store arrangementer, samtidig som du har det gøy!  

Målet er å gi deg:

  • Grunnkunnskaper og nyttige verktøy som trengs for å lage festival.

  • Kjennskap til, og kunnskap om, musikk- og festivalbransjen.

  • Praktisk erfaring med, og relevante ferdigheter for, festivaldrift.

For hvem: Ungdommer fra Oslo og omegn  
Alder: 16 – 19 år 
Antall plasser: 20

Julian, Kristine og Chris ville lære om rigging og teknikk, og fikk være med å bygge hovedscenen Amfiet på Miniøya 2023.

Påmeldingsfristen for festivalskolen i 2024 var 1. mars.

Har du spørsmål? Kontakt kaja@minioya.no

Bakgrunn for prosjektet:

Kulturnæringen har opplevd stor kompetanseflukt de siste årene som følge av dyrtid, pandemi og kutt i kulturbudsjettene. Det er behov for en omfattende rekrutteringsinnsats i arrangørfeltet.

Som et direkte svar på dette, lanserte vi i 2023 Miniøyas festivalskole. Gjennom kursing og veiledning i praktisk og teoretisk arrangørarbeid, ønsker vi å inspirere og motivere framtidige kulturarbeidere. Vi vil vise at kulturfeltet er en næring med spennende jobbmuligheter og et godt alternativ som yrkesvalg – og også et meningsfylt sted å være frivillig. Miniøyas festivalskole er et opplæringsprogram innen festivalvirksomhet for ungdommer i alderen 16-19 år som er bosatt i Oslo.

På festivalskolen får deltakerne et godt innblikk i festival- og arrangementsarbeid, gjennom kursing og praksis. Kursinnholdet og praksisdelen spisses ut fra deltakernes interesser. Vi tilbyr fordypning i temaer som arenaproduksjon, dekor, HMS, miljø, kommunikasjon og markedsføring, koordinering av frivillige m.m.

Miniøya 2024 mottar støtte fra Bergesenstiftelsen, Sparebankstiftelsen og Anthonstiftelsen.

Maren ønsket å lære om lyd- og lydteknikk, og fikk muligheten til å jobbe med lydinstallasjonen “Det syngende treet” på Miniøya 2023.

Frida ønsket å lære om fotografering og markedsføring, og fikk prøve seg som festivalfotograf på Miniøya 2023.