Miljø

Miniøya skal være en rollemodell med grønne fingre og et hjerte for miljø. Miniøya har vært Miljøfyrtårnsertifisert som Grønt Arrangement fra 2019 til 2024 og vi stiller oss bak Grønn arrangementsstandard lansert av NKA og Øyafestivalen i 2023.  

Gjenbruk

I Miniøya sparer vi på det som kan gjenbrukes. Miljøvennlige, miljømerkede, resirkulerbare eller gjenbrukbare produkter skal alltid være førstevalg. Det skjer stadig produktforbedringer innen for eksempel dekor og festivalrekvisitter, men vårt største fokus er et mål om at dekor og infrastruktur på festivalen skal kunne brukes igjen (og igjen og igjen). 

Foto: Bård Gundersen

Miniøya skal være fri for: ballonger, plastsugerør, konfetti, røyk og unødvendig stæsj.

Matservering

Menyen på Miniøya skal gjenspeile et felles ønske om god smak og næringsrike råvarer. I valget av leverandører og samarbeidspartnere vektlegger vi bærekraftig produksjon, kortreiste råvarer og emballasje. Godt matvett er å kaste minst mulig, og der det er mulig doneres overskuddsmat til Fattighuset etter festivalen.  

Avfallshåndtering 

Alt avfall fra festivalen kildesorteres. Det gjelder under opprigg, nedrigg og avvikling. Vi oppfordrer ansatte og samarbeidspartnere til å redusere emballasje og mengde avfall. 

I 2018 hadde vi en sorteringsgrad på 23,5%, i 2024 var denne 50,8%. Vi har redusert totalt avfall fra 5150 kg i 2018 til 1348 kg i 2024, en nedgang på 73,8%. Restavfall er fortsatt største kategori, det handler i hovedsak om avfall som ikke oppfyller kravene til sortering, slik som våt papp og urein plast. 

Grønn rider

Vi oppfordrer alle artister til å ta en ekstra runde med raider, og bestiller kun inn det de faktisk trenger for en god dag på jobb med det viktigste publikummet. 

Ta gjerne kontakt med kunstnerisk leder og bærekraftsansvarlig laila@minioya.no dersom du ønsker å vite mer om arbeidet vårt.