Prosjekter med mening

Miniøya skal være en festival som samler og bygger broer. Derfor jobber vi med en rekke ulike prosjekter for å inkludere flest mulig i festivalen. Vi har gjort et aktivt, strategisk valg om å øke antallet fribilletter til festivalen år for år, snarere enn en jevn nedgang i billettpris for alle.

Vi er utrolig stolte av tilknytningen vår til Tøyen og Bydel Gamle Oslo, og har et særlig fokus på prosjekter som bidrar til lokal medvirkning i nærområdet. Vår erfaring er at samarbeid gjennom involvering skaper mest engasjement.

Vi samarbeidet med mange ulike aktører om fordeling av over 1300 festivalbilletter til Miniøya 2024, med særlig fokus på nabolaget vårt på Tøyen. Vi syns festival bør være på pensum for alle barn, og inviterte hele 4. trinn på Tøyen Skole, med foresatt, til Miniøya.

Her kan du lese om noen flere av samarbeidene våre i 2024:

Aktivitetskortet

Miniøya er en del av Frelsesarmeens aktivitetskort. Det betyr at innehavere av aktivitetskortet kan bestille gratis billetter til festivalen. Vi er stolte av å være med på dette tilbudet, som i 2024 tilbød hele 700 gratis billetter til Miniøya.

ROSA

ROSA arbeider mot menneskehandel ut fra et menneskerettighetsperspektiv til støtte for utsatte for menneskehandel, forebygger menneskehandel, beskytter og realiserer de utsattes rettigheter og driver informasjons- og kunnskapsutveksling, kapasitetsbygging og tverrsektorielt samarbeid. ROSA mottok billetter i 2024 slik at barn og foreldre som er ofre av menneskehandel kunne delta på Miniøya.

Fattighuset

Fattighuset fordelte 80 gratisbilletter på vegne av Miniøya i 2024. Vi gir alle våre frivillige mulighet til å donere sine fribilletter til Fattighuset dersom de selv ikke benytter dem. Vi har også en avtale med Fattighuset om henting av overskuddsvarer etter festival, slik at ingenting går til spille.  

Kirkens Bymisjon

Vår generalpartner, OBOS, har støttet Kirkens Bymisjons boligrelaterte arbeid i over 10 år. I samarbeid med OBOS fordelte Kirkens bymisjon 200 gratisbilletter til Miniøya 2024.

The Flying Seagulls

Miniøya er stolte av å samarbeide med den fantastiske humanitære organisasjonen Flying Seagulls Norge. The Flying Seagulls bruker klovning, magi, lek og aktivitet til å erstatte frykt og usikkerhet hos barn i krisesituasjoner, som f.eks. på flyktningmottak. De er en frivillig, ideell organisasjon, som finansieres via donasjoner og ved hjelp av betalte oppdrag som Miniøya. Hos oss hadde de et eget telt med forestillinger og sirkusaktiviteter hele helgen.

Pappaer i fengsel

Miniøya har samarbeidet med Oslo fengsel Stifinner´n og Nettverk etter soning i mange år. De stiller mannsterke under opp- og nedrigg, og får ta med egne barn på festivalen. Her møter vi stolte foreldre som opplever mestringsfølelse – og desto stoltere barn.  

Lokale barnehager og ungdomsklubber

Vi fordeler en stor bunke festivalbilletter til lokale barnehager/ungdomsklubber i nærområdet vårt på Tøyen.

Bydel Frogner

Bydel Frogner har satt i gang et pilotprosjekt for å jevne ut sosiale ulikheter, ved å tilby kulturelle opplevelser til barn og unge i lavinntektsfamilier med et digitalt kulturkort. Dette skal gi gi barn i lavinntektsfamilier tilgang til kulturelle opplevelser.

Miniøyas festivalskole

Miniøyas festivalskole er et opplæringsprogram innen festivalvirksomhet for ungdommer i alderen 16-19 år som er bosatt i Oslo. På festivalskolen får deltakerne et godt innblikk i festival- og arrangementsarbeid, gjennom kursing og praksis. Kursinnholdet og praksisdelen spisses ut fra deltakernes interesser.

Gjennom kursing og veiledning i praktisk og teoretisk arrangørarbeid, vil vi inspirere og motivere framtidige kulturarbeidere. Vi ønsker å vise at kulturfeltet er en næring med spennende jobbmuligheter og et godt alternativ som yrkesvalg – og også et meningsfylt sted å være frivillig.

Takk til Anthonstiftelsen og OBOS som gjør mange av disse prosjektene mulig!